Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Για τα μάτια σας μόνο!

Το βιντεάκι είναι απόσπασμα από την αμερικάνικη έκδοση του "Είσαι πιο έξυπνος από ένα δεκάχρονο". Απολαύστε!!

19 σχόλια:

aggelika είπε...

Εγώ δεν εκπλήσσομαι πάντως! Η κοπέλα είναι και ξανθιά και Αμερικανίδα! Δεν βρίσκω τίποτα παράξενο σε αυτά που λέει!

Я верю в Сталина είπε...

Ναι αλλά κι ο παρουσιαστής που λέει το Hungary hungry;

Μια χαρά!..

''i thοught Europe is a country'' όλα τα λεφτά...

Dream_Rider είπε...

@aggelika

Το ξανθιά το δέχομαι, για το αμερικανίδα θέλω να ελπίζω (αν και οι ελπίδες μου δεν είναι και πάρα πολλές για να είμαι ειλικρινής..). Μην νομίζεις πάντως οτι και οι Έλληνες πάμε πολύ καλά στη γεωγραφία..

@dimosthenis

Ο παρουσιαστής πιστεύω οτι είναι έτοιμος σε κάποια στιγμή να της πει "καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς!!!". Βρήκε άνθρωπο να δουλέψει..

Βασικά πάντως, η κοπέλα βέπει πολύ μπροστά.. Ενωμένη Ευρώπη σου λέει..

Καλημέρα!!

Я верю в Сталина είπε...

Φίλε, Χριστός Ανέστη (είναι βέβαιο, πια) να είσαι πάντα καλά, να έχεις καλές προσγειώσεις ΠΑΝΤΑ και watch your 6...

το βιντεάκι, κόκκαλα ε;

Ανώνυμος είπε...

Εχω ακούσει και χειρότερα στο εξωτερικό. Δεν με εκπλήσσει. Να μην ακούω όμως οτι στην Ελλάδα τα παιδιά δεν μαθαίνουν γιατί σε όποιον το ξαναπει θα δείχνω το βιντεάκι αυτό!!

Ελπίζω να πέρασες ένα όμορφο Πάσχα με καλή παρέα. Σ'αυχαριστώ για τις ευχές σου στο blog μου.

Σοφία είπε...

Εντάξει, δεν λέω, αστείο είναι το βιντεάκι, αλλά αν παίρναμε τη μέση Ελληνίδα (ξανθιά ή μελαχρινή) και τη ρωτούσαμε να μας πει ποιας χώρας είναι πρωτεύουσα η Καμπάλα ή η Μπαμάκο, θα μας απαντούσε σωστά; Χώρια τα "εύκολα" που όλοι νομίζουν ότι τα ξέρουν, π.χ. πόσοι Έλληνες ξέρουν την πρωτεύουσα του Καναδά, της Αυστραλίας, της Ελβετίας, της Φλόριντα; Και μην μου πείτε Μόντρεαλ, Σίντνεϋ, Ζυρίχη, Μαϊάμι γιατί χάσατε :-p

Dream_Rider είπε...

@dimosthenis

Αληθώς ανέστη και χρόνια πολλά!! Ανταποδίδω τις ευχές και ελπίζω να μπεις σε πιο "αισιόδοξο" mode από αυτό που βγαίνει στο blog σου σύντομα.

Όσο για το βίντεο, έψαξα να βρω κάποιο που να μην είναι ήδη στο YouTube αλλά δεν... Και η νέα παραγωγή θα αργήσει πολύ. Μας έχουν βάλει χέρι τελευταία..

Dream_Rider είπε...

@lemonita

Καλημέρα και καλό μήνα! Καλές οι διακοπές, τελειώνει όμως η άδεια και...
Όσο για το βίντεο, αυτό ήταν καθαρά για να προβάλω μια υπερβολή. Σίγουρα, ίσως να μην πρόκειται για μεμονωμένο "περιστατικό" αλλά δεν θα συμφωνήσω μαζί σου για τα Ελληνόπουλα ή και για άλλους μεγαλύτερους... Απλά ελπίζω για πολύ μικρά ποσοστά!!!

Dream_Rider είπε...

@sofia

Καλημέρα και καλό μήνα!!
Όντως το βίντεο το έβαλα γιατί προσωπικά μου φάνηκε πολύ αστείο και όχι για να χαρακτηρίσω εθνικά την πρωταγωνήστρια!! Το ίδιο θα έκανα ακόμα κι αν ήμουν εγώ αυτός που θα τα έλεγε όλα αυτά (αλλά δε θα το ξέρατε χι χι!!)
Ο μέσος άνθρωπος θα απαντήσει άμεσα για αυτά που ασχολείται στην καθημερινότητά του. Για τα υπόλοιπα θα του πάρει λίγο χρόνο. Αλλά δε νομίζω οτι ο μέσος Ευρωπαίος (όχι αναγκαστικά Έλληνας) δεν γνωρίζει οτι η Κολομβία πχ είναι χώρα ή ο Ισημερινός. Δεν την ρωτήσανε ποιά είναι η πρωτεύουσα του Λεσότο!! Γι'αυτό είναι και τόσο αστείο σε τελική ανάλυση. Αν εμείς δεν ξέραμε την απάντηση δεν θα μας φαινόταν αστείο!!

Υ.Γ Για την ιστορία Οττάβα, Καμπέρα, Γενεύη. Της Φλόριδα θα ομολογήσω πως δεν την ήξερα, νόμιζα οτι ήταν η Τάμπα αλλά είναι η Ταλαχάση.. By the way, υπάρχει ένα πολύ ωραίο application στο facebook σχετικά με τις γεωγραφικές γνώσεις. Από ένα σημείο και μετά οι ερωτήσεις γίνονται φωτιά...

Σοφία είπε...

Η πρωτεύουσα της Ελβετίας δεν είναι η Γενεύη, αλλά η Βέρνη.

Όσο για το αν ο μέσος Έλληνας ξέρει ότι ο Ισημερινός είναι χώρα, προσωπικά αμφιβάλλω πάρα πολύ. Ας πούμε κι εγώ νόμιζα ότι όλοι ήξεραν λίγο-πολύ πού είναι το Ομάν, αλλά η ξαδέρφη μου νόμιζε ότι είναι στην Αφρική. Λες αν τη ρώταγα για τον Ισημερινό να ήξερε;

BTW οι Αμερικάνοι μπερδεύονται λόγω Eυρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι και τόσο περίεργο. Εμείς μπορούμε να ευλογάμε τα γένια μας γιατί την Ευρώπη την έχουμε δίπλα... αλλά και πάλι δεν την ξέρουμε τόσο καλά όσο νομίζουμε.

Y.Γ. Πάω στοίχημα ότι δεν ξέρεις και την πρωτεύουσα της Καλιφόρνια. Όχι, δεν είναι ούτε το Λος Άντζελες, ούτε το Σαν Φρανσίσκο (ούτε η Νέα Υόρκη ;-)

Ανώνυμος είπε...

Ε...αφού ξεκινάτε τέτοιο κουίζ....νομίζω πως η πρώτεύουσα της Καλοφόρνια είναι το Σακραμέντο. (σωστά;) Δεν είμαι ξανθιά!!

Dream_Rider είπε...

@Σοφία

Ούπς... Είδες για να λέει κανείς πολλά!!! Ευχαριστώ για τη διόρθωση!

Πάντως, θα σου ξαναπώ: Δεν πιστεύω οτι οι Αμερικανοί στο σύνολό τους (ή ακόμα και στην πλειοψηφία τους) είναι καθυστερημένοι ή αμαθείς. Το αντίθετο μάλιστα. Όπως επίσης δεν πιστεύω οτι οι Έλληνες είμαστε καλύτεροι ή πιο "διαβασμένοι" από αυτούς ή από άλλους.

Όπως άκουσα κάπου πρόσφατα, δεν υπάρχουν εύκολες ή δύσκολες ερωτήσεις. Υπάρχουν απαντήσεις που είτε τις ξέρεις είτε όχι. Η δυσκολία συνίσταται στο πόσο πιθανό είναι να έχεις βρει κάποια στιγμή μπροστά σου την απάντηση πάντα σε συνάρτηση με τη δουλειά, τις σπουδές σου ή τα ενδιαφέροντά σου.

Εν κατακλείδι, μπορεί η συγκεκριμένη κοπέλα να απάνταγε άνετα στην ερώτηση "Ποιά είναι η απόσταση Γης-Σείριου" ή σε οποιαδήποτε άλλη εξειδικευμένη ερώτηση. Το γεγονός είναι ένα και πιστεύω θα συμφωνήσεις: Το συγκεκριμένο βίντεο είναι όντως αστείο!!!

Dream_Rider είπε...

@lemonita

Πολύ σωστά, κερδίσατε!!! Είναι το Σακραμέντο!

Αυτό με το κουίζ μου άρεσε, λες να αρχίσουμε κανένα παρεμφερές blogoπαιχνιδο;;;

Ανώνυμος είπε...

Ναι έχει πλάκα. Ξέρεις πόση γεωγραφία έχω μάθει από το trivial pursuit; Αυτό το παιχνιδάκι αποτελεί καλή εξάσκηση!

Σοφία είπε...

Συμφωνώ ότι το βίντεο είναι αστείο (και θεωρώ απίθανο η νεαρά να ξέρει τον Σείριο, και πολύ περισσότερο την απόστασή του από τη γη) αλλά εκείνο που με ενοχλεί είναι η τάση να κοροϊδεύουμε τους Αμερικάνους επειδή δεν ξέρουν την Ευρώπη απέξω κι ανακατωτά, ενώ αντιστοίχως κι εμείς δεν έχουμε ιδέα για την Αμερική (και ενίοτε ούτε για την Ευρώπη). Είναι όμως όπως το λες, μια απάντηση που την ξέρεις είναι εύκολη, μια που δεν την ξέρεις είναι δύσκολη. Τόσο απλά :-)

Για το κουίζ γεωγραφικών γνώσεων, εγώ είμαι μέσα! Αν και υπάρχει έτοιμο αυτό του Tripadvisor.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα , αυτό το τηλεπαιχνίδι γενικά δεν μου αρέσε ούτε στην Ελληνική του βερσιόν...

Χρόνια Πολλά

Dream_Rider είπε...

@lemomita

Trivial forever!! Υπάρχει άραγε διαδικτυακή έκδοση;!;!

@Σοφία

Όσα λιγότερα γνωρίζεις για κάποιον άνθρωπο ή κάποιο τόπο, τόσο πιο εύκολα και αβίαστα συμπεράσματα βγάζεις...

Tripadvisor;;;;

BTW, τους Αμερικάνους τους κοροϊδεύουν και για πολλά άλλα πράγματα.. Να δεις και εκείνοι τί σούρνουν σε αλλους λαούς!!! Παντού τα ίδια..

@trelofantasmeni

Χρόνια πολλά!!

Θα συμφωνήσω μαζί σου, δεν είναι και ό,τι καλύτερο από τηλεπαιχνίδι, είναι όμως αρκετά πρωτότυπο λόγω της συμμετοχής των παιδιών.

Σοφία είπε...

Aυτό το παιχνίδι γεωγραφικών γνώσεων που υπάρχει στο Facebook (αν όντως εννοείς το Traveller IQ που κατάλαβα εγώ) ξεκίνησε από την ιστοσελίδα Tripadvisor.com.

Dream_Rider είπε...

@σοφία

Ναι, αυτό εννοούσα!! Δεν την ήξερα την ιστοσελίδα, πολύ καλή. Ευχαριστώ!